Amstelveens Nieuwsblad, mei 2019

Op drempel van nieuwe koers

Met een concert op 2 juni in volle bezetting sluit het Uriël Ensemble het jubileumjaar af, gastmusicus Jacomine Punt, speelt als altviolist haar partij mee.

Vijftien jaar, en een kleine honderd concerten verder, is het Uriël Ensemble van onschatbare muzikale waarde gebleken voor het publiek in Amstelveen, Ouderkerk en wijde omgeving.

Het Uriël Ensemble is geliefd in Amstelland vanwege sublieme uitvoering van de jaarlijkse concertserie. Series die evenwichtig zijn opgebouwd rond meestercomponisten met uitstapjes naar tijdgenoten. Publiek heeft al jaren kunnen rekenen op topuitvoeringen van het Uriël dat als enige in de regio concertseries brengt.

In het vijftienjarig bestaan heeft het Ensemble voornamelijk uit het kernrepertoire gespeeld, maar heeft daarnaast het publiek ook verrassende concerten samen met gastmusici geboden voor een nieuwe muziekervaring.

Zo werd het Uriël Ensemble een muzikaal baken in de regio voor het muziekminnend publiek. Om dit te bereiken was doorzettingsvermogen onontbeerlijk. Zo was het Ensemble keer op keer gedwongen naar een andere locatie voor de uitvoeringen om te zien. Podia bij kerken verdwenen, kregen andere functies, of werden afgebroken. Uiteindelijk werd in Ouderkerk een luisterrijk onderkomen gevonden in de Amstelkerk waar het Ensemble al weer zo’n vijf jaar optreedt.

Nieuwe koers

Het volgende seizoen slaat het Uriël Ensemble een nieuwe koers in. Weer terug in Amstelveen zijn er in de Schouwburg twee concerten gepland, concerten samengesteld uit kamermuziek met voordracht door een acteur van gedicht of verhaal. Een toegankelijk programma dat, naast het trouwe publiek, op nieuw publiek en jonge mensen is gericht.
In de traditie van het Uriël Ensemble zullen in de Amstelkerk een viertal concerten van grote topwerken uit de klassieke kamermuziek worden uitgevoerd. ‘Bach en zijn invloed’ staat er in het seizoen 2019-2020 centraal.

Het daverend slotconcert op 2 juni:

Programma

Beethoven en zijn tijdgenoot Hummel. Twee componisten die de overgang van klassiek naar romantiek vertegenwoordigen.
Ludwig van Beethoven, Strijktrio, Johann Nepomuk Hummel, Klarinetkwartet WoO 1807, Ludwig van Beethoven, Strijkkwintet, Sergei Prokofiev, ‘Ouverture op een Hebreeuws thema’

Musici

Marijn Mijnders viool
Tomoko Kurita viool
Roland Krämer altviool
Jacomine Punt altviool
Yke Viersen cello
Rick Huls klarinet
Mitsuko Saruwatari piano

Wethouder Cultuur, Herbert Raat, zal het jubilerend Uriël Ensemble toespreken.

Aanvang 15.00 uur – Amstelkerk, Ouderkerk a/d Amstel. RESERVEREN

Share This